Att plöja igenom film efter film

God förmiddag!

Ett steg i min rekreation under de närmsta dagarna, är att plöja igenom film efter film. Något jag normalt sett inte hinner med och varför tv-serier är ett betydligt bättre alternativ för min del.

Dagarna fram till tisdag, när jag återigen kliver in på min arbetsplats, har jag ju som sagt all tid i världen att ”bara vara” och att fylla dygnets vakna timmar med saker som inte anstränger varken kropp eller knopp.

Igår blev det hela 3 stycken filmer. 2 bra och en så dålig att jag stängde av efter 20 minuter.

Detta krigsdrama är baserat på verkliga händelser, en misslyckad operation 2005, vid namn ”Operation Red Wings”. Fyra medlemmar från SEAL team 10, får i uppdrag att tillfångata eller döda Taliban ledaren Ahmad Shahd i Afghanistan. Mitt betyg: 4 klorinflaskor av 5 möjliga. Älskar den här typen av filmer, helt enkelt!

Även denna film är baserad på verkliga händelser. Handlingen kretsar kring Cecil Gaines, spelad av Forest Whitaker, som tjänstgör som butler i Vita Huset under 8 presidenter; om Medborgarrättsrörelsen, Vietnamkriget och andra stora händelser som påverkar en mans liv, familj och det Amerikanska samhället. Även denna film föll mig i smaken och får även den, 4 klorinflaskor!

Vet ärligt talat inte varför jag fick för mig att jag skulle tycka att den här filmen var nåt att se. En Sci-Fi thriller med Vin Diesel i huvudrollen. Pinade mig igenom de första 20 minuterna i hopp om att den skulle ”ta sig”, men så blev det alltså inte. Inte ofta jag stänger av en film, men den här var ren dynga i mitt tycke! 1 klorinflaska får den av mig. 

Idag börjar jag känna mig uttråkad och vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Samtidigt som jag egentligen inte vill göra ett jota, kryper det i kroppen av tristess. Känner inte för en ny laddning filmer iallafall. Kanske skulle jag ge mig på en ny serie eller nåt? Har ni några tips? Känns som jag sett det mesta redan…

 

7 tankar om “Att plöja igenom film efter film

 1. God fortsättning på det nya året!

  Vad roligt att du är här igen! 🙂 Har saknat dina inlägg! 🙂
  Jobbigt med intensiva månader när man går på högvarv, men jag hoppas du hinner känna att du får den välbehövlig vilan nu och att tempot inte blir lika intensivt sen framöver.

  Kram på dig!

  • God Fortsättning till dig med Rebecca.
   Ja, just nu känner jag mig helt urlakad, men förhoppningsvis är jag snart på banan igen. Vad kul att du uppskattar min återvändo hit och att du dessutom lämnar ett litet spår efter dig. Det uppskattas!
   Ha en skön helg!

 2. Nu vet jag inte alls vad du gillar för typ av serier, men här är några som jag gillar. De flesta inte allt för krävande av den som tittar och passar sig bra när man inte orkar så mycket annat 🙂
  Covert Affairs, White collar, Royal pains, Hawaii 5 – 0 (den nyare versionen då såklart), suits, sons of anarchy, the good wife, arrow, Necessary roughness, hart of dixie. Hoppas du hittar någon du gillar och inte redan sett! 🙂

  • Hej Therese,
   Stort tack för tipsen. Har sett de flesta, men ska kika lite på Arrow och The Good Wife, om inte de kan vara nåt i min smak. Även Revenge skulle kunna vara intressant. Har du sett den?
   Ha en skön måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s