Att färdigställa en balkong

20130520-140742.jpg
Nu så… Äntligen är de sista krukorna planterade och balkongen är redo för häng. Det enda som saknas i dagsläget är trevligt sällskap och ett glas väl kyld rosé. Och vackert väder givetvis…

20130520-141153.jpg
I den här änden brukar jag sitta på eftermiddagarna och det händer faktiskt att jag försover här ute också, när vädret tillåter.

20130520-141413.jpg
Basilika på stam och chili hittar man i krukorna i år…

20130520-141533.jpg
Älskar basilika, så det är ju passande med ett alldeles eget träd på balkongen… Detta är ett färgmässigt undantag, då allt annat går i grönt och vitt i år! Kunde bara inte motstå det…

20130520-141853.jpg
Jag är riktigt nöjd med de här konstrottingkrukorna från Clas Ohlson som jag investerade i för någon månad sedan. Matchar mina Lechuza-krukor perfekt och dessutom kostade de inte skjortan! Här med Lyckliga Lottor…

20130520-142233.jpg
I de vita rottingkorgarna samsas det jag tror är Engelsk pelargon, Murgröna, Benved och Petunia. Pelargoner är egentligen ett av hatobjekten när det kommer till blommor, hos mig, men den här engelska varianten, måste jag nog erkänna, är rätt fin ändå.

20130520-155142.jpg
En variant av grönt blev det alltså denna sommar, mossgrönt. Är riktigt nöjd med färgen faktiskt. Och som vanligt är det H&M Home som står för kuddfodralen och de små ljushållarna i grönt och vitt (på bordet) som bidrar till det ”lilla extra”.

Tjohoooo!!

Nu är det äntligen klart där ute. Jag är några veckor försenad med mina planteringar, men vad gör det egentligen om tusen år…?

Till hösten kommer jag äntligen ha fått min efterlängtade inglasning av balkongen, som förlänger balkonghängsperioden med ytterligare någon månad.

Vi har, efter år av väntan, fått ett kollektivt bygglov för huset jag bor i och nu återstår bara ett snack med banken och sen kör vi.

Det är en beställningstid på 7-9 veckor på glasen, vilket innebär att montering kommer att ske först i augusti, förutsatt att jag är lite rapp med att besvara offerten jag fått. Det bästa med inglasningen är, att det inte kommer att finnas några synliga aluminiumprofiler (bara glas) och att varenda glasskiva kan skjutas undan snyggt och prydligt. Jag är inte intresserad av en balkong som ser ut som en bur, nämligen.

När jag nu ändå ska tussa med banken, så funderar jag på, om jag ska se till att få sovrummet omtapetserat och rullgardiner monterade i hela lägenheten i samma veva. Varför inte fixa allt man gått och fnulat på, så har man det gjort också! Ska fundera ett varv till, men det lutar nog åt att få det gjort, en gång för alla!!

Nu ska jag ta och plocka undan lite här hemma och sen ska jag dricka mitt eftermiddagskaffe på min fina balkong.

Nån som vill komma över på ett glas?

15 tankar om “Att färdigställa en balkong

 1. Oj, vad snyggt det är! Färgmatchat och stilrent. Basilika på stam har jag aldrig sett förut. Riktigt fint. Verkligen inspirerande.
  Synd jag bor i Skåne ju :-).
  Hoppas du får en härlig kväll på balkongen.
  Kram från Tina

 2. UNDERBART! Så himla fint! Måste kännas hemskt att behöva ta bort allt det när vintern kommer!
  Men du. Njuuuuuut nu ❤
  ps det saknas en sak: Ett glas vin på bordet för ultimat effekt ❤

  • I år behöver jag inte plocka bort allt, eftersom jag kommer att glasa in balkongen i augusti. Eller ja, blommorna förstås, men allt annat får stå kvar.

   Ha en skön helg, Stoffe!!

 3. Blev verkligen kanonfint, du kan det där med blommor och inredning.
  Hoppas du får tid att sitta och njuta där.
  Ha en bra vecka!
  Kram

 4. Jag kommer gärna över på ett glas -men det skulle dessvärre bli lite långt att åka från Gävle! 🙂 😉

  Superfint har du gjort, som alltid! 🙂 Och jag vet ju hur mycket tid det tar med skurande (som du berättat om tidigare), släpa hem blommor, plantera dem, och ordna fint med alla detaljer. Men det färdiga resultatet ser klockrent ut -förstår att du är nöjd! 🙂

  Önskar vi hade lite större balkong faktiskt, men två sittplatser, ett bord och en del odlingar funkar ju det också.
  Låter spännande med inglasning av balkongen. Hur mycket kommer du kunna öppna upp varma sommardagar? Kommer du kunna öppna stora delar och inte bara typ små ”fönsteröppningar”?

  Kram från Rebecca

  • Hej Rebecca.

   Visst tar det tid att färdigställa allt, men det är ju så himla roligt!
   Inglasningen kommer att vara fullhöjd och varenda glasskiva kan skjutas undan till ett ”packe” på ena insidan. Jag tror att det blir jättebra när det är klart.

   Trevlig helg!!

 5. Så himla fint det blev! Tack för inspirationen. Själv odlar jag nu en massa grönsaker på balkongen, hoppas kunna bli självförsörjande på det i sommar 🙂 Njut ordentligt av din fina balkong nu. Kram

   • Tack så mycket, ja det är jätteroligt att se hur det växer för var dag:) Det kan jag verkligen rekommendera till nästa år. Själv ska jag försöka börja lite tidigare då och förodla. Ha det så gott! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s