Att vara väldigt förtjust

20130416-200624.jpg
… i kokos. Hittade ett recept hos Bakverk & Fikastunder, innehållandes just detta. Då kunde jag bara inte låta bli att testa. Dessutom rann snålvattnet, bara av att läsa receptet. Det brukar vara ett gott tecken.

20130416-201026.jpg
Fy sjuttsingen, vad gott. Mastigt, men sjuuukt gott! Chokladkakan blev alldeles perfekt geggig och kokostäcket härligt segt. Kommer helt säkert att bakas fler gånger. Det kan jag nästan svära på…

Saftig chokladkaka med segt kokostäcke

Detta behöver du:

Chokladkakan

4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
150 g mjukt smör

Kokostäcket

75 g smör
1,5 dl grädde
1 dl ljus sirap
200 g kokosflingor

Gör så här:

1Vispa ihop ägg och socker pösigt

2Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål.

3Rör ner mjölblandningen i äggvispet.

4Blanda till sist ner rumsvarmt smör och rör om försiktigt tills att blandats ordentligt.

5Grädda kakan i ca 200 grader, i nedre delen av ugnen, i en form på ca 20×30 cm eller 20×20 för en högre kaka. 13-14 minuter bör vara lagom för den att stå inne.

6Under tiden kakan gräddas, gör du kokossmeten.

Gör så här:

1Blanda alla ingredienserna i en kastrull och koka upp.

2Låt sjuda i 5 minuter.

3Bred på kokosen över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter i övre delen av ugnen. Låt svalna och skär i rutor.

Smaskens…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s