Att vara nöjd med premiärbaket av Red Velvet Cupcakes

20130404-201423.jpg
Kan jag motstå denna?

20130404-201513.jpg

Goder afton, Finaste!

Jag är ju hemma dessa sista två vardagar på denna vecka för att kurera min laryngit. Sover som en stock med Cocillana om natten och vaknar upp lite småmysig (antagligen hög) på morgonen. Har försökt att vara tyst en stor del av dagen, men tog mig en sväng till Köpkvarteret idag, för att handla på Ica och passade då på att ta en fika med mammalediga Lollo och även säga hej till Tiina på min förra arbetsplats. Det går verkligen INTE att vara HELT tyst en HEL dag. Det går bara INTE!!

När jag letade efter middagsrecept i ICAs eminenta App, såg jag ett recept på Red Velvet Cupcakes, som jag velat baka sååå länge, men som har aldrig blivit av. Egentligen gick jag till ICA för att köpa ingredienser för att laga middag, men istället handlade jag för ett bak. Man får ju passa på när inspirationen slår till!!

Hade ju inte tänkt äta någon själv, men jag kunde inte motstå den. Den stod ju där på tallriken och ropade mitt namn, helt enkelt.

Tur att jag provade, för de blev riktigt bra! Får man säga så om sina egna alster? Ja, det får man. Om man verkligen tycker det! Ingen falsk blygsamhet här inte.

Tänkte att ni skulle få ta del av receptet som jag använde mig av. Den kommer från en Buffe-tidning från 2011.

Red Velvet Cupcakes

Ca 12 st

Detta behöver du:

3 dl vetemjöl

1 msk kakao

1 tsk salt

2 dl socker

2 dl solrosolja

1 ägg

1 msk röd hushållsfärg

½ tsk vaniljsocker ( jag tog 1,5 tsk)

1 ¹⁄³ dl filmjölk

1 tsk ättikssprit

1 tsk bikarbonat

Strössel att garnera med

Frosting:

100 g Philadelphia ost (rumsvarmt)

5 dl florsocker

25 g smör

1 msk mjölk

1 tsk vaniljsocker (tog 1,5, själv, då jag älskar vanilj)

en skvätt färskpressad citronjuice

Så här gör du:

1 Sätt ugnen på 175 grader

2 Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.

3 Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.

4 Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker.

5 Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.

6 Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.

7 Fyll smeten i formarna till ¾. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting och strössel.

8 Frosting: Vispa färskost, florsocker och smör med en elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och en skvätt färskpressad citronjuice.

Lycka till!!

Jag ska på möte i morgon bitti och har lovat, framförallt, grabbarna, att ta med mig några stycken till dem!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s