Att vara road av matlagning (när inspirationen infinner sig)

20130203-164225.jpgIngredienserna upplagda för lördagens middag. Dags att börja skapa…

20130203-164325.jpg
En stund i ugnen och rätten är färdig att avnjutas.

20130203-164434.jpg
Ja, vad säger man…? Gott var det och kommer definitivt att lagas fler gånger.

20130203-164630.jpg
Även om man som jag är Viktväktare, så kan och ska man äta goda efterrätter. Enkelhet i kvällens: färska jordgubbar, hallon och blåbär, tillsammans med lite kokos, minimaränger och toppad med några skedar av ICAs vaniljkvarg 7,5% (som är mycket godare än vaniljkesella). Riktigt mumsigt och fräscht!!

 

Hej hopp!

Gårdagens Mellomiddag var kanon, till skillnad från Mellon i sig. Det ena bidraget var ju nästan värre än det andra och jag börjar ju undra hur i sjuttsingen urvalsprocessen egentligen går till. Är det Christer Björkman som ”väljer” ut bidragen och är det här verkligen de bästa av de närmare 2600 insända bidragen?

Tur att pausunderhållningen åtminstone höll måttet, med en lättklädd Danny, Lena Ph i sitt esse och min gamla favorit från Knesset-tiden, Kristian Luuk! Utan dem hade det nog blivit platt fall för premiären av Melodifestivalen 2013. I allafall i min bok…

Fick en förfrågan om receptet till rätten ovan på Instagram, så här kommer den som utlovat. Jag hittade receptet hos Nadjaskitchen.se, som för övrigt innehåller fler spännande recept som jag kommer att testa framöver. Here we go…

Kyckling med mozzarella, pinjenötter och grillad paprika

Detta behöver du:

500 g kycklingfilé
Olja
Salt
Peppar
Ca 150 g Grillad paprika (jag körde på den strimlade i olja, vitlök mm för mer smak)
2 bollar mozzarella (jag tog ICAs smaksatta med basilika)
Vitlöksklyftor efter tycke och smak
Pinjenötter
Färsk basilika

Kan toppas med knaperstekt bacon om man vill piffa till det lite extra.

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek på de i lite olja eller smör, tills de fått lite färg.
Salta och peppra.
Lyft över kycklingbitarna i en smord ugnsfast form.

Grovhacka (eller använd strimlad) paprika, mozzarella och vitlök.
Fördela ingredienserna över kycklingbitarna som ett täcke och strö över pinjenötter och hackad färsk basilika.

Gratinera i 200 grader i ca 15 min eller tills osten fått en fin gyllenbrun färg.
Servera gärna med en god sallad, pressad eller ugnsbakad potatis.

Easypeasy och jättegott!! Smaklig måltid.

Annonser

5 tankar om “Att vara road av matlagning (när inspirationen infinner sig)

  1. Oj, det ser verkligen gott ut, är det efter viktväktarrecept? Tycker alltid det är så svårt att veta
    vad man ska äta som mellanmål, har du något bra tips? Kram

    • De flesta recepten går att göra om till Vv recept. Försöker få recepten att landa på mellan 8-12 p, men lyxar till det lite, en dag i veckan, oftast lördagen.
      Jag tycker också att mellis är svårt, men en frukt, keso m färska bär eller en SKYR, funkar för mig!

      Ha en skön kväll!!

  2. Idag har jag ätit SKYR för första gången, blev positivt överaskad att det inte smakade
    så sött och konsistensen var bra, så det ska köpas fler gånger. Tack för tipset 🙂
    Hoppas du får en bra helg. Kram

  3. Jag har smakat jordgubb och vanilj, tyckte båda var goda.
    Eftersom jag har en gammal mobil har jag inte instagram, så nu har jag tvingat min dotter att följa dej där 🙂 själv får jag hålla mej till bloggen 🙂
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s