Att laga lunch för resten av arbetsveckan

20130116-194750.jpg
Dagens ingredienser

20130116-194827.jpg
Slutresultatet: Tikka Masala Köttfärssås med nudlar.

Hej Finaste!!

Jag tror att jag kommit på ett system för, hur jag ska få tiden att räcka till när det kommer till det här med Viktväkteriet…

Alltså, att äta nyttigt är egentligen inte speciellt svårt eller tråkigt, men det går åt en hel del tankeverksamhet till planering. Och det är det som är så astråkigt att klockorna nästan stannar.

Att vara tjock (i mitt fall iallafall…) handlar enbart om att jag är lat och inte orkar lägga ner krut och energi på att skapa inköpslistor, planera mina måltider när det kommer till tillagandet och tidpunkten för, när alla mål mat ska intas. Det känns verkligen som att det ända jag gör nu är att jag tänker på mat 24/7 på ett eller annat sätt.

Tänk vad enkelt det är att smälla i sig en bulle, kliva in på första bästa hamburgerställe när det börjar suga i tarmen, trycka i sig en chokladkaka när man känner sig sugen och så vidare… Kräver inte så mycket hjärnverksamhet.

Nu ska det skapas frukost, lunch och middagar och helst ska man ju också ha tänkt på vad som ska ske mellan målen. Blir lite smått utmattad bara av det… Jag har ju varit med förr, lyckats och misslyckats och vet precis var mina fallgropar är. Det gäller att få in en bra rutin under de första fyra veckorna – sen går det av bara farten.

Ikväll har det lagats lunchlådor för resten av arbetsveckan och dessutom kan jag frysa in ett par till en annan gång. Hittade ett recept på VV Online, som jag provade idag: köttfärssås på asiatiskt vis, Tikka Masala Köttfärssås med Äggnudlar. Gott!!

Här kommer receptet om nu någon av er skulle vara intresserad!

Tikka Masala Köttfärssås med Nudlar

4 (5) portioner = 11 p

(Stora portioner som lätt kan göras mindre och dra ner pointsantalet)

Detta behöver du:

400 g Nötfärs 10 %

2 st gula lökar

2 klyftor vitlök (eller fler…) hackad

1-3 msk röd currypasta

4 dl krossade tomater

280 g äggnudlar, okokta

2 msk hackad persilja

Så här gör du:

  1. Hetta upp en fettsnål stekpanna och rosta lök, vitlök och köttfärs.
  2. Tillsätt currypasta och låt det bryna 30 sekunder och slå sedan i tomaterna.
  3. Låt det koka sakta ca 30 minuter och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer currypasta.
  4. Koka under tiden nudlarna enl anvisningarna på paketet.
  5. Servera nudlarna tillsammans med köttfärssåsen och strö över persilja om du vill.
  6. Smaklig måltid!!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s